Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-01-24

SVARBU! Nuo sausio mėn. maistą gaminame atnaujintoje mokyklos virtuvėje :)


Dėmesio! Dėl vaiko neatvykimo į ugdymo įstaigą prašome informuoti iki 8.30 val. SMS žinute tel. nr. 8 614 44149 nurodant vaiko klasę, vardą, pavardę ir laikotarpį, kiek vaikas nelankys mokyklos. Jei vaikas neatvyks tik 1-ą dieną, laikotarpio nurodyti nereikia.



Maitinimo kainos:

PUG - pusryčiai 0,7 Eur; pietūs - nemokamai; vakarienė 0,7 Eur. Už patiekalų gamybą 0,58 Eur*.

I-II klasės - pusryčiai 1,05; pietūs - nemokamai; vakarienė 1,05 Eur.**

III-IV klasės - pusryčiai 1,05 Eur; pietūs 3,15 Eur; vakarienė 1,05 Eur.**

 

*Vadovaujamasi "Atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, išlaikymą Šiaulių miesto savivaldybės švietimo įstaigose nustatymo tvarkos aprašu" 

**Vadovaujamasi "Maitinimo organizavimo švietimo įstaigose tvarkos aprašu".

 


MAITINIMO LAIKAS

  • PUSRYČIAI
  • 8.40 -  1A, 1B, 2A, 2B, 3A, 3B, 4A, 4B
  • 9.00 - PUG A, PUG B, 
  • PIETŪS
  • 11.45 -  1A , 1B, 2A , 2B 
  • 12.15 - PUG A, PUG B
  • 13.00 - 3A, 3B, 4A, 4B
  • VAKARIENĖ
  • 15.00 - PUG, VDM

TRIJŲ SAVAIČIŲ MAITINIMO VALGIARAŠTIS

 

Valgiaraščiai  nuo 2024 m. sausio mėn.

ALERGENŲ SĄRAŠAS

 

1. Glitimo turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos

atmainos) ir jų produktai, išskyrus:

a) kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės (1);

b) kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus (1);

c) miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus;

d) javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.

2. Vėžiagyviai ir jų produktai.

3. Kiaušiniai ir jų produktai.

4. Žuvys ir jų produktai, išskyrus:

a) žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą;

b) žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.

5. Žemės riešutai ir jų produktai.

6. Sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus:

a) rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus(1);

b) natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą,

natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą;

c) iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolius fitosterolio esterius;

d) augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.

7. Pienas ir jo produktai(įskaitant laktozę) išskyrus:

a) išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai;

b) laktitolį.

8. Riešutai, t. y. migdolai (Amygdalus communisL.), lazdyno riešutai (Gorylus avellana), graikiniai

riešutai (Juglans regia), anakardžiai (Anakardium occidentale), pekaninės karijos (Cary illinoinensis

(Wangenh.) K. Koch), brazilinės bertoletijos (Bertholletia excelsa), pistacijos (Pistacija vera) makadamijos ar

Kvinslendo riešutai (Macadamia ternifolia) ir jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų,

įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį,

gamybai.

9. Salierai ir jų produktai.

10. Garstyčios ir jų produktai.

11. Sezamo sėklos ir jų produktai.

12. Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, visame SO

2skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus.

13. Moliuskai ir jų produktai. LT 2011 11 22 Europos Sąjungos oficialus leidinys L 304/43.

(1) Ir iš jų gauti produktai, jei dėl apdorojimo proceso nepadidėja tarnybos įvertintas atitinkamo produkto,

iš kurio jie gauti, alergiškumo lygis.